Charter

Vi erbjuder ett flertal olika charterturer för små och stora sällskap. Det går naturligtvis bra att ta med mat och dryck om ni önskar eller göra ett strandhugg på vägen, vi skräddarsyr varje rundtur efter era önskemål. Vi har även möjlighet att erbjuda guidning under resan. Bernt Karlsson berättar underhållande om sevärdheter, lokalhistoria och vår marina miljö. Priset varierar på hur många ni är och hur lång tid ni vill vara ute. Kontakta oss med era önskemål så berättar vi mer.

Några exempel på populära turer:

Kungshamn/ Smögen – Hunnebostrand via Sotenkanalen

Sotenkanalen lades under 30 talet av arbetslösa stenhuggare från bygden för att fartygen skulle slippa gå på utsidan av Tryggö och Ramsvik med alla dess farliga skär. Leden sammanbinder Kungshamn/Väjern med Hunnebostrand och går p.g.a. sitt skyddade läge mycket bra att gå då vinden är hård. Hela turen tar ca två och en halv timma om man går iland och sträcker på benen innan man återvänder tillbaks. Det går även bra att åka endast en väg, alternativt vända efter halva kanalen och återvända till ursprungshamnen.

Sunnepinan

Vid Hasselösund på Smögens norra del ligger en otroligt vacker och smal liten kanal som kallas Sunnepinan. Vill man åka en kortare rundtur kan man välja att åka från Kungshamn eller Smögenbryggan, förbi ABBA fabriken, bort till Väjern och hem igen via Hasselösund. Den turen tar knappt en timme. Endast Kungshamn – Sunnepinan t.o.r. tar ca en halvtimme.

Kungshamn/ Smögen – Fisketången – Bohus Malmön

Båtresan tar ca en timme enkel väg och man passerar då det vackra fiskeläget Fisketången på vägen. Det finns även möjlighet att gå förbi Hovenäset innan man sätter kurs mot Bohus Malmön. Innanför ligger Keö med vacker natur och gamla stenbrott där det finns möjlighet att gå iland.

Hållö

Hållö är alltid fantastiskt att åka till! Enkel väg från Kungshamn tar ca 20 minuter men vill man göra en längre utflykt går det bra att utöka turen med en sväng förbi någon av de andra vackra öarna. Det är inte ovanligt att man ser knubbsäl i området.